2020-21 Sonbahar/Kış Makyaj Trendleri

 

 

2020-21 Sonbahar/Kış Makyaj Trendleri

1) Fondötensiz Görünüm

Makeup artistler, cilt görünümlerini mümkün olduğunca sade ve yalın gösterme eğilimindeler.
Proenza Schouler’da minimalist, parlak ve temiz, doğal bir görünüm söz konusuyken; Salvatore Ferragamo’da makeup artist Fara Homidi, kıyafet tasarımlarını ön plana çıkarmak makyaj olarak yalnızca doğal dudak rengi ile birlikte güçlü bir görünüm yarattığını ifade ediyor.

2) No Make-up

Hayali makyaj görünümü için fondöten ince bir tabaka şeklinde uygulanmış, gözler ise yalnızca maskara kullanılarak ön plana çıkarılmış.

Chanel – Runway görünümlerinde ise fondötensiz, yalnızca bir maskara ve yumuşak, pembe alllık ile no makeup görünümü sağlanmış.

Alexander McQueen
 
Yine, Alexander McQueen 2020 Runway görünümünde bir miktar allık ile birlikte minimal fondöten ve göz makyajı ile cilt tamamen taze görünüme kavuşturulmuş.

3) Yanaklarda veya göz kapaklarında bir miktar nötr pembe: Rosy

Cildin daha genç ve canlı görünümünü sağlayan bu makyaj, sonbahar/kış trendlerinin temelini oluşturuyor.
Michael Kors makyaj görünümünde yalnızca pembe allık kullanılırken, Missoni’de bronz bir pembelik göze çarpıyor. Bora Aksu’da ise pembe-turuncu kombinasyonu sağlanmış göz farı ile iki parlak ton yumuşak bir görünüm sağlıyor.

4) Smokey Eyes

Dries van Noten’deki grunge makyajda lekeli ve dumanlı sarı-yeşil göz farı uygulaması görülürken, Max Mara’da siyah dumanlı ekstra dağınıklık söz konusu.

Grunge esintili makyajlar

5) Altın Işıltı

Metaller ve altınlar da 2020-21 trendlerinin başını çekiyor.
Tory Burch’te göz kapağı ile göz kapağının iç köşesine ince tabaka altın göz farı uygulanırken, nötr bir kahverengi tonu ile konturlandı. Yine altın ve metalik kahverenginin kullanıldığı Tom Ford görünümüzde de dumanlı bir görünüm söz konusu.

6) Mücevher Tonları

Renklerin birbiriyle uyumunun ön planda olduğu makyajlarda toprak tonlarından daha canlı ve yoğun renklere geçişler dikkat çekiyor.
Altuzarra’da make up artistik Tom Pecheux tarafından yapılan makyajda metalik iki renkli far görünümü, ametist ve zümrüt gölgelerle sağlanmış. Anna Sui’de zümrüt far ile koyu dut rengi ruj birbiriyle eşleştirilmiş.

Parıltılar ve kullanılan aplikler 2020-21 Sonbahar/Kış sezonuna renk katıyor:
 
7) Parıltılı Gözler

8) Üç Boyutlu Aplikler

Anna Sui
 
9) Varaklı Göz Farları

10) Eyeliner Çeşitleri

Gözün dış köşesinin vurgulandığı eyeliner çeşitleri

Rag&Bone’da uzun ve dramatik, Marc Jacobs’ta Retro esintili kanatlı görünümler öne çıkıyor.

Dalgalı crease McCartney’de minimalist bir kıvrım oluştururken, Celine’de Twiggy’den ilham alan göz makyajı öne çıkıyor. Yine 60’ların yorumu Valentino’da göze çarpıyor.

İddialı siyah astarlar

11) Brown Smokey Eyes

Chanel

12) Neonlar

Gölgelerinin sanatsal bir şekilde kullanıldığı renkli göz farları, 2020 sonbahar makyaj trendlerinin başında geliyor. Neon mavi, pembe ve mor gibi canlı tonlarla biraz farklı ve çok renkli olan makyaj trendi; Charlotte Knowles, Chromat gibi markalarda kendine yer buluyor.

13) Renkli Maskaralar

14) Klasik Mavi

Pantone’un Yılın Rengi olarak seçtiği mavi rengi tabii ki makyaj tasarımlarında da yerini aldı ve sonbahar trendlerini oluşturdu.

15) Kırmızı Ruj

16) Koyu Tonlarda Rujlar

Bonus: Kalın Kaşlar

 

 

 

Diğer Blog Yazıları

BİZ SİZİ ARAYALIMLÜTFEN FORMU DOLDURUNUZ